PHOTOGRAPHY

Contact

Vloerverwarming

Op de begane grond en eerste verdieping wilden wij vloer verwarming om een aantal redenen

  • De bestaande radiatoren op de begane grond waren enorm dik (type 33) en beperkte op de eerste verdieping de indeling van de kamers.
  • Vloer verwarming is lage temperatuur verwarming en dus geschikt voor een toekomstige warmtepomp.

Onze woning (uit 1989) is voorzien van een zogenaamde “broodjes vloer” waarop een cement-dekvloer ligt. Het infrezen van sleuven voor vloerverwarming hierin is zeer eenvoudig en na een dagje frezen zag het er ongeveer zo uit als op de afbeeldingen hieronder.

De verdeler op de begane grond is “verstopt” onder de trap in de trapkast (tevens kapstok, dus altijd warme jassen), op de begane grond zit de CV-kast dus dat was de meest logische plaats om de verdeler te plaatsen.

Nadat de leidingen geheel gelegd zijn is de boel weer grof aangesmeerd zodat deze niet meer “aan de wandel” zouden gaan. Alleen in de badkamer is de vloerverwarming op betongaas geknoopt, hier moest nog meer leidingwerk (aanvoer en afvoer water) gemaakt worden en is nog een stevige cementdekvloer overheen gestort.

Na het grove afsmeren is er nog een anderhalf a twee centimeter dikke laag overheen gegaan om de vloer te vlakken en het hoogte verschil tussen de vloer en de nieuwe traptreden wat minder groot te maken.

Het resultaat mag er zijn, we kunnen naar hartelust schuiven met meubels zonder last te hebben van radiatoren die in de weg zitten en het blijft heerlijk warm in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.